{ "title": "Limon Tuzu Zararları", "image": "https://www.tuzlar.gen.tr/images/limon-tuzu-zararlari.jpg", "date": "20.01.2024 05:39:29", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Limon Tuzu Zararları, limon tuzu sıklıkla mutfaklarda yemek yapımında kullanılır. Yemek yapımında kullanılmasının en büyük sebebi antioksidan etkisini arttırdığı için yiyeceklerin daha taze kalmasını sağlamasıdır. Bu nedenle zeytin ve turşu kurmada ya da reçel ve bazı şekerlerin yapımında tercih edilir. Sülfürik asitle tepkimeye girdiği için sitrik asit olarak da bilinir. Sitrik asit gıda sektöründe E330 olarak bilinen koruyucu maddedir. Renksizdir ve görünüm olarak kristale benzer. Doğal yollardan elde edilmesi oldukça maliyetli ve zahmetli olduğu için kimyasal işlemler sonucu elde edilir. Sağlığa zararlı durumlar yaratabileceği için kullanılırken dikkat edilmelidir. Yüksek miktarda hayvan ve bitkilerin vücut sıvılarında ve turunçgillerde bulunur. Yemek yapımında kullanılmasının yanı sıra temizlik alanında da kullanılır. Etkili bir madde olduğu için temizlik alanında genelde kireç söktürme için kullanılır. Kireçlenmiş su ısıtıcısı, çaydanlık, tencere ve buna benzeyen birçok maddenin temizliğinde tercih edilir. Hazır olarak satılan kireç sökücü maddelere göre daha doğal olduğu için limon tuzu tercih edilir. Ayrıca temizlik alanında bulaşık makinelerinde bulaşık tuzu olarak da kullanılabilir.