{ "title": "Sıvı Tuz", "image": "https://www.tuzlar.gen.tr/images/sivi-tuz.jpg", "date": "21.01.2024 21:46:22", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Sıvı tuz, İçeriğindeki minerallerden dolayı saf, lezzetli ve de etkili bir yapıya sahiptir. Dr. Salt'ın geliştirdiği sprey formuyla piyasada kullandığımız normal tuzlara göre daha ekonomik ve hijyeniktir. Sıvı tuz, Tabiatın insanlara sunduğu dünyanın en kıymetli gıdasıdır. İnsanlar tarafından hiçbir işlem görmeden kendi doğal kaynağından direk dolumu yapılır ve rafine değildir.

Tuz yaşamsal mineralleri bakımından insanoğlunun hayatı idame ettirebilmesi için önemli bir maddedir. Adına roma uygarlığında yollar bile inşa edilmiştir. Tuz için insanlar savaşlar çıkarmış hatta ve hatta askerlerin o dönemlerde maaşları tuzla ödenmiştir. Devletler gelir için tuzdan vergi almıştır.

Sıvı kaynak tuzlar; Yer altındaki hareketli suların, kaya tuzu yataklarından geçmesi ile orada bulunan tuz kayaları eriterek iyon halinde büyümesine ve katması yapıya sahip olmasına sebep olur. Oluşan kaynaktan doğal halinde hiçbir işlem görmeden şişelenen Sıvı Kaynak Tuzunu halkımız yerince bilmediğin henüz kullanımı yaygınlaşmamıştır. Dünyada sıvı kaynak tuzları çok az olduğundan henüz piyasadaki fiyat aralığı herkesin kullanmasına imkân vermemektedir. Türkiye'de sıvı kaynak tuzunun çıkarıldığı bölgemiz Çorum'dur. Çorum'da çıkarılan sıvı tuz, havayla temas etmeden şişelenerek insanların kullanımına sürülür. Dünyada ise İspanya ve Japonya'da sıvı tuz vardır.

Sağlıklı bir yaşamın yolu sıvı tuzlardan geçer. Sıvı tuz, tuzun en doğal halidir. Katı tuzu insanlar birçok rafineriden geçirerek rafine edip içerisindeki minerallerin neredeyse hepsi yok eder. Bu yüzdende saflığı bakımından sıvı tuz çok değerli bir hal alır.

Sıvı tuz kullananların farkı; Öncelikle aşırı tuz miktarına maruz kalmaz ve vücudun ihtiyacı olan tüm mineralleri içerir.

Sıvı tuz kullanılan yerler
Vücut üzerinde uygulanan bu yöntemi sayesinde ciltte kırışıklık ve lekeleri zamanla ortadan kaldırır. Sıvı tuz sayesinde insanlar hem sağlıklarını koruyor hem de tuz kullanımı hakkında bilinçleniyorlar.

Sıvı tuz, tüm yemeklerde kullanılmalıdır. Yemeğin durumuna göre ister önce isterseniz de pişirdikten sonra kullanabilirsiniz. Şu an pek yaygın olmasa da beklentimiz sıvı tuzun ileride tüm insanların sofrasında olmasıdır. Rafine edilen tuzlar yerine geçmesi ve insan sağlığını önemsemeyen saflıkta üretilmesi tercih edilmesine sebebiyet verecektir. Arz talep konusundaki yoğunluk piyasaya sürülecek sıvı tuzun doğada var olduğu yerleri bulmak ve çoğaltmak gerekir.
" } ] }