{ "title": "Tuzda Balık", "image": "https://www.tuzlar.gen.tr/images/tuzda-balik.jpg", "date": "21.01.2024 05:57:48", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Tuzda balık, balık her yaş gurubunun tüketmesi gereken önemli bir besinlerden bir tanesidir. Özellikle gelişme çağındaki çocukların beslenmesinde balık önemli bir yere sahiptir. Balık tüketen çocuklar daha zeki ve daha sağlıklı bir bünyeye sahip oldukları için özellikle çocuklu ailelerin haftada en az bir kere balık tüketmesi önerilir. Balık tüketimi ızgara, tava, fırınlama ve buğulama gibi farklı şekillerde olabilir. Tuzda balık da bu pişirme yöntemlerinden bir tanesidir. Tuzda balık için birçok farklı türde balık kullanılabilir. Ancak en çok tercih edilen balık türleri büyük ve iri olan lagos, levrek ve kefal benzeri balıklardır. Tuzda balık, balık kızartmaktan daha kolay ve de çok sağlıklıdır. Yapımı zahmetli gibi görünse de tuzda balığı hazırlaması çok zaman almaz.