{ "title": "Tuzda Tavuk", "image": "https://www.tuzlar.gen.tr/images/tuzda-tavuk(1).jpg", "date": "20.01.2024 14:32:08", "author": "özlem kaynak", "article": [ { "article": "Tuzda Tavuk, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ait yöresel bir yemektir. Görünüşüyle akıllardan çıkmadığı gibi, lezzetiyle de yiyenlerin tadını damakların da bırakır. Farklı tatlar arayanlar için de müthiş bir lezzettir. İlk olarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bilir bir ustanın, oldu olmadı, oldu olmadı denemeleriyle ortaya bu mükemmel lezzet çıkmıştır. Günümüzde farklı illerimizde de yapılıyor olsa da Hatay lezzeti gibi olmamaktadır. Tuzda Tavuğun özelliği odun fırınlarında pişmesidir. İsminin Tuzda Tavuk olması sizi yanıltmasın her ne kadar tuzda pişse de çok tuzlu olmuyor, aksine yerken tuz bile ilave ediyorsunuz. Bu müthiş lezzeti evimizdeki fırınlarımızda da pişirimi uzun sayılsa da yapabiliriz. Özellikle kalabalık misafirlerde pratikte sayılabilir aslında, ilk önce tuzda tavuğu fırına atıp, onun pişme süresince de diğer bütün yemek, salata gibi hazırlıklarınızı yapabilirsiniz. İşte size evde yapabileceğiniz Tuzda Tavuk tarifi.