{ "title": "Tuzun Zararları", "image": "https://www.tuzlar.gen.tr/images/tuzun-zararlari.jpg", "date": "19.01.2024 20:29:01", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Tuzun zararları, tuz %60'ı klor, %40'ı ise sodyumdan oluşan NaCI olarak bildiğimiz kristal yapılı bileşiktir. Besin maddelerimizin içerisinde bulunan tuz, vücudumuzun sıvı dengesinin sağlanması ve kan basıncının düzenlenmesi açısından önemli bir yere sahiptir. Ancak fazla tüketildiğinde birçok hastalığa zemin hazırlar. Tuzun içerisinde hiçbir vitamin ve besin değeri yoktur. Bedenimiz onu hazmedemez ve kullanamaz. Aslında tuzun, gıdaları uzun süre koruma özelliği keşfedilene kadar ülkemizde bu kadar çok tüketilmiyordu. Gereğinden fazla tuzun vücuda verdiği zararlar sayılamayacak kadar çoktur.