Doğal Tuz, Doğada doğal halde bulunan ve işlenmeden de kullanılabilen tuzlardır. Kaya tuzu olarak da adlandırılırlar. Günümüzde kullanımı oldukça yaygınlaşmış durumdadır. Bunun sebebi ise endüstriyel ve işlenmiş tuzların vücudumuza zarar vermesidir. Tuz insan vücudunda var olan bir mineraldir. Fakat sindirimi kolaylaştırmak, tüketilen besinlerin emilimini sağlamak ve kanda bulunan miktarını düzende tutmak için dışarıdan da alınması gerekir.
Damak tadı alışkanlığından dolayı tuzdan vazgeçilmemektedir. Bu yüzden mineral bakımında zengin ve vücuda zarar vermeyen kaya tuzları tercih edilmelidir.
- Doğal olması
- İşlenmeden kullanılabilmesi
- Mineral bakımından zengin olması
- Karaciğerde biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olması
- Ağır metal birikimini engeller ve var olan metallerin atılmasını sağlar
- Dolaşım sistemini düzenler ve asit-baz dengesini sağlar
Kullanım Alanları
Kaya tuzları yemeklerde, salatalarda, turşularda kısacası tuza ihtiyaç duyulan her yerde güvenle kullanılabilir. Ancak endüstriyel tuzlar gibi satışı yaygın olmadığından bulunması kolay değildir. Kaya tuzlarının araştırma yapılmadan alınması önerilmez.