Tuzda Tavuk

Tuzda Tavuk, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ait yöresel bir yemektir. Görünüşüyle akıllardan çıkmadığı gibi, lezzetiyle de yiyenlerin tadını damakların da bırakır. Farklı tatlar arayanlar için de müthiş bir lezzettir. İlk olarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bilir bir ustanın, oldu olmadı, oldu olmadı denemeleriyle ortaya bu mükemmel lezzet çıkmıştır.
Günümüzde farklı illerimizde de yapılıyor olsa da Hatay lezzeti gibi olmamaktadır. Tuzda Tavuğun özelliği odun fırınlarında pişmesidir. İsminin Tuzda Tavuk olması sizi yanıltmasın her ne kadar tuzda pişse de çok tuzlu olmuyor, aksine yerken tuz bile ilave ediyorsunuz. Bu müthiş lezzeti evimizdeki fırınlarımızda da pişirimi uzun sayılsa da yapabiliriz. Özellikle kalabalık misafirlerde pratikte sayılabilir aslında, ilk önce tuzda tavuğu fırına atıp, onun pişme süresince de diğer bütün yemek, salata gibi hazırlıklarınızı yapabilirsiniz. İşte size evde yapabileceğiniz Tuzda Tavuk tarifi.

Tuzda Tavuk Malzemeleri

  • 1 Paket Tüm Tavuk
  • 3 Kilo Kaya Tuzu (Turşuluk İri Tuz)
  • 4 Su Bardağı Su
  • 3 Adet Yumurta Akı

Tuzda Tavuk Nasıl Yapılır?


İlk adımda, paketli almış olduğumuz tavuğu her ihtimale karşı güzelce tütsüledikten sonra, iyice yıkayıp süzülmesi için bir kenara dik bir şekilde koyalım, tavuğumuz bir kenarda süzülürken içinde pişireceğimiz tuz karışımını hazırlayalım, derince bir kaba tuzu boşaltalım, içine suyu ve 3 adet yumurta akını ila
ve edip güzelce karıştıralım, öncelikle fırın tepsisinin tabanına bir parmak kadar tuz karışımından koyalım, süzülen tavuğu yüz kısmı aşağıya gelecek şekilde koyalım, tavuğun arka bacaklarını bir ip yardımıyla bağlayalım, bağlayalım ki tavuk pişerken şişip tuzun çatlamasına neden olmasın, tavuğun sadece üst kısmına bir parça yağlı kâğıt koyalım, bu da tavuk piştikten sonra tuzdan zarar görmeden ayrılması için, daha sonra tavuğu hiçbir yerden hava almayacak şekilde kalan tuz karışımı ile kaplayalım, sonra önceden 200 derecede ısıttığımız fırının, tavuğun yüksekliğine göre mümkünse orta kısmına yerleştirip iki saat pişmeye bırakalım. Tuzda Tavuğumuz iki saat piştikten sonra fırından çıkartıp, isterseniz tuzunu, tavuk parçalanmasın diye nazikçe kırıp servis tabağına ya da daha orijinal bir görüntü olsun isterseniz de fırın tepsisinden ayrı bir cam tepsiye alıp misafir sofrasına bu şekilde götürüp servisini masada misafirlerinizin yanında yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 14:32:08
Tuzda Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tuzda Tavuk Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tuzda Tavuk"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Soda Limon Tuz

Soda limon tuz. Son yıllarda adından fazlasıyla söz ettiren bu üçlü hem üçü bir arada hem de ayrı ayrı sürekli tükettiğimiz gıdalardandır. Soda limon tuz üçl...
Devamını Oku

Zeytinin Tuzu Nasıl Alınır

Zeytin tuzu nasıl alınır, sorusunun cevabı genellikle herkes tarafından bilinse de tam olarak doğru sonuçlar alınmayarak yanlış işlemler uygulanmaktadır. Zey...
Devamını Oku

Tuz Sabunu

Tuz sabunu, bizim ülkemizde özellikle iki çeşit olarak bilinir. Bunlar himalaya kristal tuz sabunu ve kaya tuzu sabunudur. Bu sabunların cilt için birçok iyi...
Devamını Oku

Tuz Ruhu

Tuz ruhu, olarak bilinen tuz ruhu sıvı formlardan %33'lük olarak 75 kilogramlık bidonlarda tanklarda veya dökülme olarak satışını yapılmaktadır Hidrojen ve k...
Devamını Oku

Tuz Ruhu Formülü

Tuz Ruhu Formülü, Kimyasal formülü HCI olan hidroklorik bir asittir. 9. Yüzyılda Arap simyacı Cabir bin Hayyan tarafından keşfedilmiş. Bu kimyasal hidro...
Devamını Oku

Tuz Taşı

Tuz taşı, bir diğer adı ile sodalit taşıdır. Fakat insanlar arasında genellikle tuz taşı olarak bilinmektedir. Tuz taşı, doğru kullanıldığında çok önemli fay...
Devamını Oku

Tuzların Özellikleri

Tuzların özellikleri, asitler ve bazların nötrleşme tepkimeleri ile birleşmesi sonucu oluşan, kristal yapılı katı maddelerdir. Tuzların farklı çeşitleri ve b...
Devamını Oku

Salamura Tuz

Salamura tuz, deniz suyunun tuzundan elde edilen iri görünümlü ve rafine tuzlarına oranla daha sağlıklı bir tuz çeşididir. Özellikle günümüzde rafineri tuzun...
Devamını Oku

Himalaya Tuzu Sabunu

Himalaya Tuzu Sabunu, bu sabun çoğunlukla kristal olan tuzların bir araya gelmesi ile elde edilen bir sabun çeşididir. Çünkü böylelikle kullanımı çok daha ko...
Devamını Oku

İyotsuz Tuz

İyotsuz tuz, kullanımı insanlarda farklı durumlarda geçerlidir. Bütün insanların vücutlarının belirli bir oranda iyota ihtiyacı vardır. Özellikle de çocukluk...
Devamını Oku

Pembe Himalaya Tuzu

Pembe himalaya tuzu, Yaklaşık olarak 250 milyon yıl öncesinde bile kullanılan bir tuzdur. Bu tuz içerisinde bulunan çeşitli mineraller sayesinde pembe himala...
Devamını Oku

Limon Tuzu Zararları

Limon Tuzu Zararları, limon tuzu sıklıkla mutfaklarda yemek yapımında kullanılır. Yemek yapımında kullanılmasının en büyük sebebi antioksidan etkisini arttır...
Devamını Oku

Tuz Banyosu

Tuz banyosu: Çok eski zamanlardan beri doğal yollardan vücudumuzu bakıma almak oldukça yaygın bir sistemdir. Doğal yollardan cilde bakım yapma denilince ilk ...
Devamını Oku

Kristal Tuz

Kristal Tuz, tuz çeşitleri arasında en nadir olan ve kıymetli bir tuz çeşididir. Kristal tuz dünya çok nadir bulunmaktadır. Kristal tuz yüksek basınç altında...
Devamını Oku

Çin Tuzu

Çin Tuzu, Tuz bazik asitlerin tepkimeye girerek oluşturdukları maddedir. Çeşit çeşit tuz vardır. Akla ilk gelenleri ise kaya tuzu, deniz tuzudur. Bu tuzlar s...
Devamını Oku

Tuz Gölü

Tuz Gölü, İç Anadolu bölgesinde yer alan, uzunluğu 80 kilometre, yüz ölçümü 1500 kilometrekare ve genişliği 100 metre olan Tuz Gölü, Ankara, Konya ile Aksara...
Devamını Oku

Tuzlar Kimya

Tuzlar tanım olarak, asit ve baz arasında oluşan kimyasal tepkime sonucu çıkan kristal yapılı kokusuz bir bir yan üründür. Tuz kelimesi genel bir isimdir ve tuz den...
Devamını Oku

Tuz

Tuz, beyaz bir renge sahip olan, sodyum klorür ismi ile bilinen ve kristal bir yapıya sahip olan bileşkenin adıdır. İnsan ve onun dışındaki tüm canlıların be...
Devamını Oku

Tuz Çeşitleri

Tuz çeşitleri, tuz, günlük hayatta, yemeklere lezzet katmak amacıyla kullanılan bir maddedir. Tuzun mutlaka günlük yeterli miktarda vücuda alınması gere...
Devamını Oku

İyotlu Tuz

İyotlu tuz, vücudumuzdaki tiroit bezinden hormon salgılanması için çok kıymetli bir mineraldir. Beyin ve sinir sistemimizin çalışması için ve vücudumuzun gel...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Soda Limon Tuz
Zeytinin Tuzu Nasıl Alınır
Tuz Sabunu
Tuz Ruhu
Tuz Ruhu Formülü
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024